IT-sikkerhed er ikke et produkt

IT-sikkerhed er ikke et produkt

Jeg har en god nyhed og en dårlig nyhed.

Den dårlige nyhed er, at I ikke kan købe et bestemt produkt, der gør virksomheden fuldstændig sikker. Den gode nyhed er derimod, at I selv kan fastsætte, i hvilket omfang data og systemer skal være hemmelige, beskyttede mod uautoriseret adgang eller tilgængelige. På den måde slipper I for hele tiden at følge med i de nyeste virus, sikkerhedsfejl i Windows-programmer og farlige links i mails.

Det allerbedste I kan gøre er derfor at lave jeres egne forholdsregler og følge disse regler i en periode, uanset hvad resten af verden finder på at gøre. Vi hjælper jer gerne med at skabe en IT-sikkerhedspolitik, og vi kan fortælle jer, når det er tid til at revidere reglerne i takt med, at omverdenen og jeres virksomhed udvikler sig.

Nedenstående spørgsmål kan hjælpe jer nærmere en afklaring af, om jeres nuværende IT-sikkerhed er optimal i forhold til virksomhedens behov. I kan naturligvis også altid ringe til os og få en nærmere forklaring. Vi ser frem til at hjælpe jer med at finde den helt rette løsning.

Kommunikation
Hvor lang tid kan I undvære strøm og dermed internetforbindelse og e-mail? Hvor længe må jeres hjemmeside, webshop eller kundekartotek være nede?

Data
Har I data, der er hemmelige? Hvor ligger de, og hvem har adgang til dem? Hvordan ved I, at ingen andre har adgang? Hvordan tillades og tilbagetrækkes adgang? Hvordan ved I, at eventuelle lovkrav til den type data, I opbevarer, overholdes?

Sikkerhedskopiering
Hvornår har I sidst testet jeres backup? Hvor lang tid tager det at vente på nyt hardware fra jeres leverandører? Kan I genskabe en fil, der blev slettet for 14 måneder siden? Kan I kun genskabe hele systemer, eller kan I nøjes med at genskabe den fil eller database-del, der lige blev slettet ved en fejl?

Det er godt at overveje, hvilke behov jeres virksomhed reelt har, før I anskaffer jer et dyrt og unødvendigt sikkerhedssystem. Vi kan hjælpe jer med at identificere, hvilke dele af jeres organisation, der skal beskyttes mod angreb, og hvilke dele, der blot skal have en god sikkerhedskopi.

IT-sikkerhed er en 360 graders proces, den proces hjælper vi jer gerne med i Vipindi.