Klar afslutning på møderne

Et møde med en sjusket afslutning er som at følge med i en tv-serie uden at se sidste afsnit

Mange møder slutter med, at deltagerne styrter ud ad døren, når mødet er slut eller før det er slut.

Vær opmærksom på at der er tid til at ridse beslutninger og handlingsansvar op på mødet.

En god afslutning giver energi og sikrer, at mødets aftaler og handlingsplaner ikke fortaber sig i tågen.  I slutningen af et hvert møde er det vigtigt, at der kommer en klar markering af, hvad der er kommet ud af mødet, så alle deltagere har en fornemmelse af, at mødet er godt lukket.

Tips og tricks

  • Sørg for, at mødet slutter til tiden og gerne før (det giver energi og oplevelsen af et effektivt møde).
  • Sørg for, at den ordinære dagsorden slutter 5 min før mødets tidsfrist, så der er tid til at afslutte mødet og at lukke mødet godt.
  • Saml op på mødets resultater i forhold til mødets formål.
  • Bed deltagerne kort melde ind, hvad I på mødet besluttede, at de hver især skal gøre inden næste møde og deadlines. Derved får I en offentlig forpligtelse til at udføre opgaven. Skriv gerne aftalerne op på en synlig handlingsplan sammen med deadlines og ansvarlige.
  • Hvis næste møde ikke ligger fast, så læg det fast nu. Det er nemmere at gøre det på stedet end pr. mail eller i Outlook efterfølgende. Husk at gøre deltagere opmærksom på at det er en del af mødet, så alle har deres kalender med.
  • Afslut mødet med en kort evaluering – med det formål at gøre mødet endnu bedre næste gang.

Husk det er det, der sker mellem møderne, som giver møderne værdi

Vil du selv igang med at arbejde med din rolle som mødeleder, så tag et kig på vores kursus/workshop i effektiv mødeledelse.