Proaktiv tilgang til møder

Vi har friheden til at vælge, og i sidste ende er vi ansvarlige for vores valg.

Proaktive tilgang til møder er, hvor vi er bevidste om vores frihed til at vælge vores reaktion på de påvirkninger, vi bliver udsat for.

Fokuser energien derhen, hvor I har indflydelse. Der vil altid være elementer, som kan have mødedeltagernes interesse, men som ligger uden for det område, der kan gøres noget ved på mødet. Fokuserer I på det, der ligger uden for jeres indflydelse, vil det få karakter af brok og typisk skabe en negativ mismodig stemning på mødet.

Vi mennesker skaber vores samspil med andre ud fra paradigmer eller mentale landkort, som er vokset frem gennem erfaring og træning.

Vær opmærksom på, at andre har andre erfaringer og derfor oplever mødet fra et andet perspektiv.

Tips og tricks

  • Lyt til jeres sprog. Brug proaktive vendinger som jeg vælgerjeg foretrækker og jeg vil. Vær obs. på reaktive vendinger som Sådan er det bare, der er ikke noget jeg kan gøre, hvis bare…
  • Vær bevidst om, at et følelsesudbrud er dit valg, og at de meget nemt kommer til at stå i vejen for et optimalt mødeforløb.
  • Brug energien der, hvor I har indflydelse.
  • Tænk ud af boksen, og forstil jer de alternative muligheder, I har.
  • Vær opmærksomme på, at I altid kan vælge en anden udvej.
  • Husk, at den måde I gør tingene på nu, har været den bedste løsning, indtil I nu laver en ny og bedre løsning.
  • Vær nysgerrig på hinandens paradigmer. Hvis I er uenige, så vær nysgerrig på hinandens forståelser. Det er meget ofte, at uenighed handler om, at verden ses fra forskellige perspektiver/paradigmer.

Vil du selv igang med at arbejde med din rolle som mødeleder, så tag et kig på vores kursus/workshop i effektiv mødeledelse.