fbpx

GDPR – Persondataforordningen

Sikring af personoplysninger ved kryptering

Krypter din harddisk og beskyt personoplysningerne Det er kendt stof for alle der beskæftiger sig professionelt med it-sikkerhed, at det er trivielt (meget let) at tilgå data der er gemt på computeren, hvis harddisken ikke er krypteret. Det er ikke nok at beskytte...

Privat leverandør til det offentlige

Databehandler - dataansvarlig - eller begge dele? Hvis en privat virksomhed leverer ydelser til/for det offentlige, der indebærer behandling af personoplysninger er det vigtigt at få afklaret om den private leverandør agerer som databehandler for den offentlige...

Korrekt implementering af cookie-samtykke

Med afgørelsen i DMI-sagen og udarbejdelsen af en ny vejledning slår Datatilsynet fast, at indsamling af data via cookies ofte vil udgøre personoplysninger. Når der er tale om personoplysninger, skal databeskyttelsesreglerne overholdes, så fremover skal håndteringen...

Dataansvarlig eller databehandler?

Som med så meget andet så er det egentlig let - når man ved det. Kort sagt: Du er dataansvarlig, hvis du er den, der bestemmer, hvorfor du behandler personoplysninger OG du er databehandler, hvis du udelukkende behandler personoplysningerne efter instruks fra en...

Godkendelse af databehandleraftale i Lexoforms

Godkend databehandleraftalen i Lexoforms Hvis din databehandler udsender databehandleraftaler gennem Lexoforms, så har vi gjort det lidt lettere for dig at finde vej gennem forløbet i forbindelse med godkendelsen af aftalen. Første skridt er at du modtager en mail fra...

Basisopsætning af Lexoforms

Basisopsætning af Lexoforms Når du skal i gang med at bruge Lexoforms til at få styr på dine GDPR processer, så er det en rigtig god ide at starte med at indføre basisoplysningerne, dem bruger Lexoform nemlig til at udfylde dine dokumenter med de korrekte oplysninger....

Skærpede krav til email-kryptering

Skærpede krav til email-kryptering Datatilsynet skærper kravene til email-kryptering i den private sektor pr. 1. januar 2019, så fortrolige og følsomme oplysninger kun må sendes i krypteret form. Det har været et krav til offentlige myndigheder (og en anbefaling til...

Vipindi ApS
Vejlsøvej 51, bygn. F
8600 Silkeborg
Tlf.: 4029 5813
Mail: vipindi@vipindi.dk